Wit dragen in de zomer

Wit dragen in de zomer

Je hoort vaak dat mensen zeggen dat je wit moet dragen in de zomer om koel te blijven. Hoe zit dat precies? Witte kleding weerkaatst licht, waardoor UV-straling minder kans maakt dan bij donkere kleding. Daarnaast biedt witte kleding andere voordelen op warme dagen. Hier gaan we in deze blog dieper op in en ontdek onze tips voor het stijlen van witte kleding voor mannen met grote maten.

Waarom is witte kleding ideaal voor de zomer?

Witte kleding is ideaal omdat het zonnestralen en UV-straling weerkaatst, waardoor het minder warmte absorbeert. Dit reflectie-effect zorgt ervoor dat witte kleding warmte minder goed vasthoudt, waardoor je het gevoel hebt dat je het minder warm hebt dan wanneer je donkere kleding draagt.

Volgens een onderzoek dat werd uitgevoerd door Amiram Shkolnik en gepubliceerd werd in Nature is er echter geen verschil in lichaamstemperatuur tussen donkere kleding en lichte kleding. Dit komt doordat de hitte voornamelijk door de losheid en ventilatie van de kleding wordt afgevoerd. Het is voornamelijk gevoelsmatig dat witte kleding minder warm aanvoelt dan zwarte kleding.

Je ziet echter wel vaak dat er meer witte kleding gemaakt wordt in lichte en ademende materialen, zoals linnen en katoen, wat koeler aanvoelt en meer comfort biedt op warme dagen.

Alca heeft hét witte t-shirt voor de man met een maatje meer. Onze witte t-shirts hebben een perfecte pasvorm met meer ruimte voor de buik, goed passende borst en schouder partijen en onze shirts zijn extra lang. Proberen? 

Gebruik onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting

ALCASHIRT10

Voordelen van witte kleding op warme dagen

Bij hoge temperaturen biedt het dragen van witte kleding verschillende voordelen:

  • - Witte kleding weerkaatst zonnestralen beter dan donkere kleuren zoals een zwart T-shirt, wat kan bijdragen aan het verminderen van de blootstelling aan schadelijke UV-stralen.
  • - Door de reflectie van zonnestralen kan witte kleding helpen de kans op huidverbranding en huidbeschadiging te verkleinen tijdens blootstelling aan de zon.
  • - Witte kleding kan bijdragen aan het verminderen van hittestress en oververhitting door efficiënter warmte kwijt te raken, doordat het minder warmte absorbeert en vasthoudt dan zwarte kleding
  • - Witte kleding biedt een koeler gevoel dankzij het vermogen om minder warmte vast te houden dan zwarte kleding.

man in wit t-shirt met vrouw in het zwart op de achtergrond

Tips voor het kiezen van witte kleding

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je er altijd fris en stijlvol uitziet in witte kleding.

  • - Kies de juiste stoffen: Katoen en linnen zijn ideaal vanwege hun lichte gewicht en ademende eigenschappen.
  • - Verzorging van witte kleding: Was regelmatig met een mild, kleurveilig wasmiddel zoals OxiClean White Revive of Vanish Oxi Action Crystal White.
  • - Vermijd direct zonlicht: Droog je kleding binnenstebuiten in de schaduw om verkleuring te voorkomen.
  • - Pasvorm en comfort: Zorg ervoor dat de kleding goed past zonder te strak te zitten. Losse, goed gesneden kleding zorgt voor een stijlvolle uitstraling.
  • - Gelaagdheid: Combineer witte kleding met donkere of gekleurde lagen voor een visueel slankmakend effect.
  • - Accessoires: Voeg accessoires zoals hoeden of riemen toe om je outfit compleet te maken en een persoonlijke touch te geven.

Witte kleding stijlen in de zomer

Witte kleding in de zomer biedt veel stijlmogelijkheden en is perfect voor zowel casual als formele gelegenheden voor mannen. Voor een ontspannen en frisse look kun je een klassiek wit T-shirt combineren met een lichte chino of een denim short. Voeg sneakers of sandalen toe, en maak het af met een zonnebril en een hoed voor een zomerse touch.

Een wit linnen overhemd is ook ideaal voor warme dagen; draag het open over een tanktop met katoenen shorts en voeg espadrilles of loafers toe voor een stijlvolle maar comfortabele uitstraling. Een wit linnen pak is perfect voor zomerse bruiloften of evenementen, gecombineerd met een lichtgekleurd overhemd en minimalistische accessoires zoals bruine leren schoenen en een bijpassende riem.

Voor formele gelegenheden is een witte broek in combinatie met een lichtblauw of pastelgekleurd overhemd een uitstekende keuze. Voeg een blazer in een neutrale kleur zoals beige of lichtgrijs toe en maak het af met nette loafers of brogues.

Accessoires zoals zonnebrillen en hoeden zijn niet alleen praktisch maar ook stijlvol. Kies voor een strohoed voor een casual dagje uit of een Panama-hoed voor een formelere gelegenheid.

Voor mannen met grote maten is het belangrijk om losse, goed gesneden kleding te kiezen die een stijlvolle uitstraling en comfort biedt, en om te combineren met lichte lagen voor een koel en stijlvol effect. Met deze tips creëer je moeiteloos een frisse en stijlvolle zomerlook met witte kleding.

plus size man in wit t-shirt

Aanbevolen witte kleding van Alca fashion

Bij Alca vind je luchtige witte bovenkleding voor mannen met grote maten. Onze polo's en grote maten T-shirts zijn verkrijgbaar in maten XL t/m 8XL met een ronde hals of V-hals. Perfect voor warmere dagen en eenvoudig te combineren met andere kledingstukken zoals jeans, chino's of shorts. Of ga voor onze witte heren singlets zonder mouwen.

Gebruik onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting

ALCASHIRT10